Image

We hebben een selectie gemaakt van de lekkerste stukken vlees van het rund. Elk stuk vlees wordt speciaal a la minute gesneden door onze gastheer


 
 
 
 

Wat is dry aged?


Als je een vleeseter bent, is er weinig wat de smaaksensatie van een goede steak kan evenaren. Dat is, totdat je een echte dry aged steak hebt gehad! Dry aging is een bereidingswijze die zorgt voor extra mals vlees met een intense smaak. Het rijpen van het vlees verschilt tussen de 21 en 120 dagen. In de dry-aging cel wordt de luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur voortdurend streng gecontroleerd. Tijdens het rijpen van het vlees verdampt het vocht tot wel 30% en wordt het collageen afgebroken. Dit is hetgeen dat de spierweefsels bij elkaar houdt en wat een steak taai kan maken. Na het droogverouderingsproces blijft voornamelijk het eiwit over. Hierdoor is het vlees super zacht, heerlijk mals en heeft het die intense "dry aged" smaak! 
 

Waar komt ons vlees vandaan?


Ons vlees halen wij van de allerbeste Black Angus farm ter wereld. De Creekstone Farm in Arkansas, Kansas, USA. Het vee graast op de uitgestrekte open weiden van het midden-westen van Amerika Hierbij volgen de fokkers het uitstekende USDA-programma voor Non Hormone Treated Cattle. Dit waarborgt dat de dieren geen hormonen, antibiotica of dierlijke grondstoffen krijgen toegediend. Om de smaak verder te verfijnen worden ze de laatste 100 dagen bijgevoerd met puur natuurlijke, eerste kwaliteit gele maîs. Dit zorgt voor wit vet en die prachtige dooradering. Geen land ter wereld kan concurreren met de kwaliteit van dit USDA-gecertificeerd US Black Angus Beef. Een wereld aan smaakbeleving gaat open voor wie dit vlees proeft.
Image