
We hebben een selectie gemaakt van de lekkerste stukken vlees van het rund. Elk stuk vlees wordt speciaal a la minute gesneden door onze gastheer
Wat is dry aged?
Als je een vleeseter bent, is er weinig wat de smaaksensatie van een goede steak kan evenaren. Dat is, totdat je een echte dry aged steak hebt gehad! Dry aging is een bereidingswijze die zorgt voor extra mals vlees met een intense smaak. Het rijpen van het vlees verschilt tussen de 21 en 120 dagen. In de dry-aging cel wordt de luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur voortdurend streng gecontroleerd. Tijdens het rijpen van het vlees verdampt het vocht tot wel 30% en wordt het collageen afgebroken. Dit is hetgeen dat de spierweefsels bij elkaar houdt en wat een steak taai kan maken. Na het droogverouderingsproces blijft voornamelijk het eiwit over. Hierdoor is het vlees super zacht, heerlijk mals en heeft het die intense "dry aged" smaak!
Waar komt ons vlees vandaan?
